Schoonheidssalon Beauty-Care

Ulftseweg 50
7064 BE Silvolde
T   03 15 32 97 32
T   06 51 70 53 27
www.schoonheidssalon-beauty-care.nl
info@schoonheidssalon-beauty-care.nl

Door: Robbie Wolters

Beauty-Care is een professionele schoonheidssalon voor gezichts- en pedicurebehandelingen en diverse specialisaties zoals IPL ontharen, elektrisch ontharen en Permanente make-up.

Tineke volgde de mavo-opleiding aan de Wesenthorst in Ulft. Al in die periode wilde ze schoonheidsspecialiste worden, maar de opleiding bleek op dat moment financieel niet haalbaar. Na de middelbare school ging ze bij de ABN AMRO Bank in Doetinchem werken en bleef daar 25 jaar werkzaam.

Maar haar jeugdwens bleef trekken en in de avonduren volgde ze in Arnhem de opleiding tot schoonheidsspecialiste en vervolgens de voortgezette opleiding aan de OLB (Opleiding voor Lichaamsverzorgende Beroepen) in Hengelo.

In 1990 startte ze haar bedrijf aan de Eekhoornhof in Silvolde naast haar werkzaamheden bij de bank. Via Gaanderen en Terborg kwam ze opnieuw in Silvolde terecht en vestigde Beauty-Care in de voormalige schoenenwinkel van Henk en Vera van Aalst op de huidige locatie aan de Ulftseweg 50. Echtgenoot Jan was erg gecharmeerd van het huis en Tineke had al een klantenkring in Silvolde opgebouwd. Tineke en Jan hebben veel bouwvakkers in de familie en gezamenlijk restaureerden en verbouwden ze het pand.

Na een reorganisatie bij de bank begon ze in 2002 fulltime met haar bedrijf. Ze opende een filiaal in Varsseveld, die in 2016 werd opgeheven.

Momenteel heeft ze één vaste medewerkster en twee parttime medische pedicures. De huidige klantenkring komt grotendeels uit een omtrek van 15 km. Naast schoonheidsbehandeling voor huidverbetering en huidverzorging (voor alle leeftijden en man/vrouw) kan men terecht voor (medische) pedicure behandeling.

Tineke heeft zich gespecialiseerd in het ontharen. Na haar opleiding is ze direct met het elektrisch ontharen begonnen en sinds 15 jaar werkt ze ook nog met het IPL (laser) apparaat “de Ellipse”.

Voor beide specialisaties kan de klant een vergoeding van de zorgverzekering aanvragen.

Tevens is Tineke gespecialiseerd (sinds 2007) in permanente make-up voor de wenkbrauwen en eyeliners.

De salon staat onder toezicht van de GGD voor veilige cosmetische tatoeage volgens de wettelijke eisen.

Het werk is de hobby van Tineke en ze vindt het een uitdaging om problemen met huid, wenkbrauwen en haar op te lossen. Jan heeft als hobby een witte herder en Tineke mag die dagelijks uitlaten. Op de 7e van de 7e in 2007 werden ze getrouwd door Louis Peters, de burgemeester van Gendringen. De tuin van Tineke en Jan staat nog steeds als officiële trouwlocatie te boek en ze zijn benieuwd wie er als tweede gebruik van wil maken.

Tineke vindt Silvolde een gezellig dorp om te wonen en ze zou graag zien dat het centrum meer wordt aangekleed met bankjes en bloemen.


05-03-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com