Markt 01 , café De Buurman Roy Kramer

Foto:  Ronald Falke

Markt 1
7064 AZ Silvolde
T 03 1534 5020
E info@grandcafédebuurman.nl
W www.grandcafédebuurman.nl

door: Robbie Wolters

01-05-2019 Roy werkt als accountmanager bij Hilti , professioneel gereedschap.

27-12-2018 verscheen onderstaand bericht op de website van de buurman:

Beste allemaal,

Na lang nadenken heb ik het moeilijke besluit genomen om per 01-01-19 te stoppen met Grandcafe " De Buurman ".
De lange dagen en vele uren die ik iedere week moest maken, maakten dat ik niet de toekomst op kon bouwen die ik voor ogen heb.
Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad en vele gezellige mensen mogen ontmoeten en spreken. Hier wil ik jullie dan ook allemaal enorm voor bedanken.
Aankomende zondag 30 december is de laatste dag en serveren we geen diner, maar is iedereen van harte welkom om de afgelopen jaren te vieren.

Groet,

Roy

Zondag 24 december was de start en de finish van de 24e winterwandeltocht 2018 bij grand café "De Buurman" met 900 deelnemers een mooie dag voor Roy om op dit hoogtepunt afscheid te nemen van zijn grandcafé. Veel succes met het opbouwen van je toekomst zoals jij die voor ogen hebt. Charlotte en Robbie.

Het verhaal van 16-08-2018 :

Roy Kramer is geboren in Megchelen en woont sinds eind 2015 in Silvolde boven de zaak aan de Markt.

Roy ging op school naar De Wesenthorst in Ulft en had een bijbaantje bij café restaurant Jan ter Voert in Megchelen. Aldus werd zijn belangstelling voor de horeca gewekt en hij volgde de opleiding Horeca gastheer aan het Graafschapcollege in Doetinchem. Vervolgens ging hij naar de Middelbare Hotelschool in Wageningen. Tijdens zijn opleiding liep hij een half jaar stage op St. Maarten bij het Holland House hotel. Bij terugkomst in 2012 volgde hij bij het SVH de cursus Leermeester Horeca.

In 2012 begon hij bij steakhouse Amadeus aan de Terborgseweg in Silvolde. Jos Heusschen, eigenaar van Amadeus, kocht in die tijd het afgebrande horecapand Herberg Jan aan de Markt in Silvolde. Nadat het pand in oude luister hersteld was begon Roy vanaf voorjaar 2013 op deze locatie in dienst van Amadeus. Jos had de handen vol aan de twee Amadeus vestigingen in Silvolde en Ede en vroeg in 2015 of Roy de zaak niet voor eigen rekening wil gaan draaien. Roy veranderde in het begin weinig aan de bedrijfsvoering, maar heeft de activiteiten inmiddels uitgebreid met borrelhapjes en borrelen. De activiteiten omvatten nu lunch, diner, borrel en het hotel. Hij laat stagiaires praktijkervaring opdoen en werkt met drie full time medewerkers en oproepkrachten. Grand café De Buurman beschikt over een restaurant, terras, grote zaal en vergader- en hotelfaciliteiten.

Carnavalsvereniging ‘De Foekepot’, damvereniging DCOIJ en heemkundige vereniging Old Sillevold vinden een goed onderkomen bij De Buurman.
De Zillevoldse Zommermarkt is de drukste dag in het jaar.

De samenwerking met de Horeca ondernemers in Silvolde is prima. Roy kent Erik ter Voert van café ’t Centrum heel goed, want hij was in Megchelen zijn buurman. Hij vindt het jammer dat de ijzeren wand bij het podium in het nieuwe centrum het zicht op het terras van café ‘t Centrum ontneemt.

Roy speelde ooit saxofoon en voetbalde hij bij het tweede van Megchelen, nu houdt hij zijn conditie op peil met zwemmen en bezoek aan de sportschool. Hij droomt van mooie reizen en wil met zijn vriendin Wieke nog veel van de wereld zien.

16-08-2018

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com