Jeni Sport

Sander Huls

Industrieweg 9
7064 BT Silvolde
T 03 15 34 06 66
www.jenisport.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Jeni Sport is totaalpartner in sportartikelen voor particulieren, verenigingen en bedrijven.

Sander Huls groeide op in Doetinchem. Na de mavo volgde hij diverse opleidingen. Van 1988 tot 1998 was hij parttime werkzaam bij discotheek Talk of the Town in zijn woonplaats. Daarnaast verkocht hij zendtijd voor Omroep Doetinchem, Radio IJsselstad, Optimaal FM en voor bvo De Graafschap.

In 1997 startte Sander een commerciële loopbaan. Hij was achtereenvolgens werkzaam bij: Doetinchem Parket. Henkel Nieuwegein: tegellijmen, Record Velp bv: producten in aluminium en staal en Printable in Barneveld: printen op groot formaat.

In 2008 verhuisde het gezin van Doetinchem naar de Prinses Margrietstraat in Silvolde. Silvolde was geen bewuste keuze. De woning wel. Er is wel een historische familieband met Silvolde. Opa Hein Huls woonde in oorlogstijd aan het Terborgseveld en was kelner bij hotel Harbers. Hij voetbalde in het eerste elftal van Silvolde. Ook na zijn verhuizing naar  Gaanderen.

Door een afvloeingsregeling kreeg Sander de mogelijkheid om zijn eigen bedrijf te starten. Vanuit zijn hobby was hij in sport geïnteresseerd en hij begon een online shop in sportkleding, onder de naam Jeni Sport (Jeni komt van de namen van de kinderen Jesse en Nick).

In 2010 werd de ruimte in de Margrietstraat te klein en verhuisde het bedrijf naar de Industrieweg. Jeni Sport begon in 2011 met het ontwerpen en drukken van logo’s op sport- en bedrijfskleding. Ook werd samen met merkleveranciers gestart met het ontwikkelen van clubshirts.

In 2015 huurde Sander het winkelpand aan de Ulftseweg 19 er bij. De voormalige A & O supermarkt was later in gebruik als antiekhandel en computerwinkel. De indeling bleek echter niet efficiënt en in 2017 beëindigde Jeni Sport er de activiteiten. Hij huurde vervolgens, aan de overkant van zijn bedrijf aan de Industrieweg, een ruimte in de voormalige wasmachinefabriek van Jansen, die later in gebruik was als vlooienmarkt en antiekhandel.

De helft van de omzet van Jeni Sport komt uit de online shop, de andere helft uit offertes aan het bedrijfsleven, sportverenigingen en scholen. Klanten komen uit heel Nederland en België. In de regio levert het bedrijf sportartikelen aan Sportclub Silvolde, volleybalvereniging Vollverijs in Terborg en handbalvereniging Minerva in Gaanderen.

De onderneming is seizoensgebonden. December, januari, februari en juli zijn de rustige maanden en de topdrukte is van augustus tot half november.

Sander vindt het altijd leuk om op tv sporters te zien die kleding uit Silvolde dragen.

Als hobby was Sander jaren voetbaltrainer van onder meer Ajax Breedenbroek en VIOD in Doetinchem. Naar zijn mening moeten sportverenigingen in de regio in de toekomst nauwer samenwerken om te blijven bestaan.

De familie Huls woont op een prachtige locatie en voelt zich uitstekend thuis in Silvolde. Nu het nieuwe centrum klaar is ziet Sander de kermis graag terugkeren naar de dorpskern nabij de horeca. Het verkeer kan dan omgeleid worden.

Verder kan de Zommermarkt een impuls gebruiken voor vernieuwing. Hij denkt daarbij o.a. aan muziek.

08-03-2018


 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com