Terborgseweg 02 Verheijen , Harbers café

 

        

 

1935 tekenschool Ulft St. Jozefgebouw
Rechts boven Bernard Verheijen

 

 

 

 

    

Bernard Verheijen woonde hier. Hij was kunstschilder, zijn zoon Jan schreef het volgende op zijn website  www.janmac.nl: Mijn vader beschikte net als ik over een tekenakte om les te geven. Daarvan getuigt de bordtekening die hij maakte voor zijn LO-examen.
Op de foto eronder staat hij met een klasje waarop ook het schilderij dat hij maakte naar aanleiding van zijn fietstocht naar Rome in 1928.
Het tweede en derde werkje schilderde mijn vader in een oplage van meerdere stuks. Voor deze herinnering aan de geboorte van prinses Margriet op 19 januari 1943 kreeg hij na de oorlog een briefje namens prinses Juliana. Dit is de vierde afbeelding op de eerste pagina.
Hij kreeg les van Wijnand Geraedts uit Velp en onder diens leiding werkte hij tussen 1925 en 1927 aan de muurschilderingen en kruiswegstaties in de ‘kathedraal’ van Zieuwent.
Bernard Verheijen ondertekende zijn schilderijen, maar verzuimde meestal een datum toe te voegen. Daarom zie je hieronder het werk niet in chronologische volgorde.
Laatste toevoeging op 19 februari 2019. Inmiddels is de collectie zo groot geworden dat ik moest overgaan tot een derde pagina. Die is te bereiken door rechts te klikken.

 

Brand voorjaar 1980.

Onderstaande link verwijst naar een film van de brand.

www.youtube.com/watch?v=7h02zHr5tPs
 

  

                             

                

          

    

           

        

                              

   

      

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com