TR tuindesign

Tim Rengelink

Boterweg 26
7064 BJ Silvolde
T 06 50 89 93 25
www.tr-tuindesign.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen

Tim Rengelink wilde in zijn jeugd boekhouder worden. Op zijn 15e kreeg hij fascinatie voor een totaal andere beroepsrichting. Hij kreeg een vakantiebaantje bij Emaus Hoveniers in Etten en werd gegrepen door het tuinieren. Hij ging een opleiding volgen aan AOC Oost in Doetinchem en deed een BBL MBO-vervolgopleiding aan het Groenhorst College in Velp. Tijdens de opleiding werkte Tim bij hovenier Peter Zwager in Gaanderen. Tim leerde er veel en zijn voorkeur ging uit naar tuinaanleg.

Tim Rengelink ging vervolgens 9 maanden werken bij tuinen- en groencentrum De Ank in Zeddam en begon 1 juni 2010 zijn eigen bedrijf vanuit huis. Hij verhuisde samen met zijn broer Coen naar een woning boven rijwielhandel Van Balveren en huurde er ook een opslag. Vier jaar later verhuisden hij en Anouk Smits naar Boterweg 26. Het kantoor verhuisde mee en de opslag bleef bij Van Balveren.

Tim blijft zich bijscholen o.a. via cursussen. Het streven is om hoogwaardige design tuinen te ontwerpen en aan te leggen. Hij werkt  graag met groen en natuurlijke materialen als hout, steen en ijzer. Een belangrijk onderdeel van de tuin is het terras. Een specialiteit is het leggen van keramische tegels, het voordeel is dat deze tegels niet verkleuren, krasbestendig en eenvoudig schoon te maken zijn.Online wil Tim dit onder de aandacht brengen via www.tr-terrasdesign.nl

Het werkgebied is globaal 20 km rond Silvolde. Hij wil graag met zijn bedrijf uitgroeien tot 6 - 8 medewerkers en een bedrijfsruimte in Silvolde bouwen met parkeergelegenheid. Hij zoekt hiervoor een terrein van circa 500 tot 1000 m2 met de juiste bestemming.

Het bedrijf is zijn hobby. Hij houdt zijn conditie op peil bij Peak Fit en draagt Sportclub Silvolde een warm hart toe.

Tim is lid van de Achterhoekse Jonge Ondernemersvereniging en zat de afgelopen drie jaar in het bestuur.

Hij noemt de renovatie van het centrum in Silvolde goed geslaagd, maar vindt het jammer dat er weinig horeca en zitgelegenheid is en het nu hoofdzakelijk parkeerplaats is. Hij vindt de Markt daardoor ongezellig.

Jammer is het, volgens hem, ook dat de ondernemers elkaar onderling niet allemaal kennen.

20-03-2018

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com