Tuincentrum Steentjes

Robert Steentjes

Foto:  Ronald Falke

Oude Dinxperloseweg 68
7064 KS Silvolde
T   03 1532 3156
E:  tcsteentjes@hetnet.nl
www.tuincentrumsteentjessilvolde.nl

door: Robbie Wolters

Tuincentrum Steentjes is een familiebedrijf, dat in 1929 is opgericht door Th.A. Steentjes. In 1972 volgt Joop Steentjes op en Joop doet op zijn beurt de zaak in 2005 over aan zijn zoon Robert.

Robert Steentjes bezocht het Isala College en daarna de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen. Hij studeerde in 1988 af in de richting aanleg en onderhoud van tuinen en volgde daarna in een leerwerktraject de opleiding voor bloementeelt. Vier dagen per week werkte hij thuis op de zaak en één dag per week volgde hij de theorielessen op school. In 1989 kwam hij, samen met zus Miranda als medevennoot, in het bedrijf van vader Joop. Het hovenierswerk werd beëindigd en oud-werknemer Maurits Heebink nam deze werkzaamheden over. Tevens werd de boomkwekerij gestopt.

In 2005 nam Robert de zaak over en begon in 2006 met de bouw van een nieuw tuincentrum. Hij ging zich richten op de verkoop van groene planten, snijbloemen en bloemsierkunst rechtstreeks aan de particulier. Veel stagiaires kregen de kans om het vak te leren bij Steentjes. Verder houdt hij zich zelf bezig met het opkweken van perkplanten.

In het voorjaar van 2008 werd, in samenwerking met Maurits Heebink, de eerste tuinbeurs georganiseerd met 10 deelnemende bedrijven. Vanaf 2010 ging Maurits alleen verder met de tuinbeurs in Ulft en later in Doetinchem.
Steentjes in Silvolde organiseert vanaf 2010 een voor- en najaarsmarkt met 8 grote stands en 40 kramen. In 2018 is er geen najaarsmarkt. Het vervolg wordt wat spannender met drie maal per jaar een rommelmarkt voor zolderverkoop en schuuropruimingen en in 2019 de voorjaarsmarkt.
In april 2017 werd het filiaal Bloem en Sfeer Steentjes in ’s Heerenberg toegevoegd en zijn zus Simone is hier vaak aanwezig.
Ton de man van Simone verzorgt de website en Robert wil graag nog jaren verder met het tuincentrum.

Robert wil zelf graag zien wat hij koopt en staat enkele keren per week om 4.00 uur op om de veiling te bezoeken. De vraag verschuift wel, waren het vroeger vooral kamerbegonia’s, nu vraagt men meer naar planten, die weinig onderhoud behoeven zoals vetplanten en cactussen. Bij de snijbloemen zijn de rozen nog steeds een constante factor van de omzet.
Eind februari begint de drukke tijd met het opkweken van perk- en hangplanten. Het tijdstip is veertien dagen verschoven zodat er minder gestookt hoeft te worden.  De opkweek duurt circa twee maanden en van april tot half juli wordt de hele teelt in het tuincentrum verkocht.

Robert was één van de oprichters van het Daklozenfeest, nu DKL party, op een weiland tegenover zijn bedrijf. Hij is muziekliefhebber en lid van de Vets, de veteranenafdeling van Sportclub Silvolde. Dit jaar vonden er drie carnavalsgroepen onderdak bij Steentjes voor de wagenbouw:  Dwars, De Maotjes en De Blauwe Snorren.

Hij is zeer tevreden over het verloop van de recente werkzaamheden aan de Oude Dinxperloseweg en de communicatie met de gemeente.

16-08-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com