Villa Dale en Mens en Hond

Jeroen en Jolanda Dale

Foto: Charlotte Wolters

T   06 2389 7378
E  jeroen@mensenhond.nl
W www.mensenhond.nl

Jeroen is geboren en opgegroeid in Ulft.

Hij volgde de opleiding LHNO bij de Wesenthorst in Ulft en de opleiding MDGO richting agogisch werk bij het Graafschap college in Doetinchem.

In deeltijd volgde hij de HBO opleiding Pedagogiek en de masteropleiding Antrozoölogie, deze opleiding houdt het bestuderen van de relatie tussen mens en dier in. Jeroen koos bij deze opleiding het toepassingsgebied voor kinderen en honden.
In 1994 begint hij bij meubelfabriek het

Ambacht in Etten te werken en neemt in 1996 samen met Jolanda de fabriek over.
In 2001 stoppen ze met de fabriek en Jeroen gaat als pedagogisch medewerker bij Jongerenhuis Harreveld aan het werk.
In 2002 start hij in deeltijd met Mens en Hond, hij houdt zich bezig met de gedragstherapie en de heropvoeding van honden.
In 2006 wisselt hij van baan en gaat als ambulant hulpverlener en programma begeleider werken bij stichting Lindenhout
In 2012 begint hij samen met Jolanda Villa Dale
In 2013 stopt hij met de werkzaamheden bij stichting Lindenhout en werkt nu fulltime voor Villa Dale en Mens en Hond.

Jolanda is geboren in Doetinchem en opgegroeid in Gaanderen.
Zij volgde dezelfde opleiding bij de Wesenthorst en het Graafschap college, daar leerde zij Jeroen kennen. Ze volgde diverse bijscholingscursussen in de avonduren.
Nadat ze met de fabriek gestopt zijn in 2001 gaat Jolanda bij Sensire werken tot 2013
In 2012 begint ze samen met Jeroen Villa Dale en werkt daar vanaf 2013 fulltime.

Over de toekomstige woonplaats werden ze het niet zo snel eens en ze hebben in 2002 voor Silvolde gekozen omdat het tussen Ulft en Gaanderen ligt. Ze zijn begonnen met een huis in de Julianastraat en van daaruit naar de Hazenhof verhuisd om vervolgens te verhuizen naar de Marktstraat. Silvolde is een dorp waar mensen om je heen zijn, je maakt er eenvoudig contacten en het is laagdrempelig.

Villa Dale

Jeroen is ingeschreven bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) dit is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. Villa Dale heeft een ISO 9001 certificering. 
Vanuit stichting Entrea Lindenhout worden er kinderen geplaatst die bij Jeroen en Jolanda worden opgevangen. Momenteel hebben ze naast hun dochter nog zes kinderen  in huis.
Ze onderhouden naast de opvang het contact tussen de kinderen de ouders en de instanties.

Jeroen en Jolanda bieden kinderen en jongeren een stabiele en een veilige thuishaven om zich te kunnen ontwikkelen tot volwassenen die, binnen hun eigen mogelijkheden, adequate en verantwoordelijke keuzes maken.
Dit doen Jeroen en Jolanda o.a. door langdurig in hun opvoeding, behoeften en mogelijkheden te investeren en door aanwezige opvoeders te zijn. Ze bieden een prettig leefklimaat en gaan een nauwe samenwerking met de zorgaanbieder aan.
Kinderen hebben daar hun aandeel in. We zijn samen gezin.

Mens en Hond.

Mens en Hond heeft een ISO 9001 certificering en is sinds 2015 gecontracteerd zorgaanbieder voor de regio Achterhoek. Via deze weg biedt Jeroen ondersteuning en begeleiding aan inwoners van de regio die een hulpvraag hebben die past binnen het kader van de WMO en de Jeugdhulp. Vragen kunnen te maken hebben met zelfvertrouwen, schoolprestaties, middelen gebruik, (v)echtscheidingen, etc. Jeroen zet onder andere zijn honden in tijdens hulpverleningen. Dit vanuit de basis van de opleiding die hij gevolgd heeft.
Verder biedt Mens & Hond Consultancy opleidingen, cursussen, workshops, trainingen, coachings, re-integratietrajecten, teambuildingen, deskundigheidsbevorderingen, consultatie en gedragsadviezen rond de thema’s hondengedrag, mensengedrag en de interactie tussen mensen en honden en mensen onderling.

Jeroen en Jolanda hebben meerdere huisdieren..
Jeroen heeft belangstelling voor radiografisch bestuurde auto’s
Jolanda vindt sierraden maken leuk en is druk met de moestuin.

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com