Zonwering Oost Nederland b.v. / Bekledingsspecialist

Jeroen Megens

Schoolstraat 3
7064 GM Silvolde
T 03 15 32 45 85
zonweringoostnederland@ziggo.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Jeroen is geboren in Terborg en volgde gedurende twee jaar de MAVO daarna stapte hij over naar de LTS in Ulft waar hij lassen leerde. Hij bekwaamde zich verder in het lassen door een avondopleiding te volgen

1978/1979 ging hij bij klokkenfabriek Schurink in Gaanderen werken maar het binnen zitten in een fabriek was niet iets voor hem, bij het bedrijf van zijn vader gingen er twee mensen weg en pa vroeg of hij niet voor hem wilde werken en zo kwam Jeroen in het bedrijf.

Vader had twee bedrijven Oost Nederland Zonwering en een roldeurenfabriek Rolflex. In de winter waren er zeer beperkt werkzaamheden voor de zonwering en werden er roldeuren gefabriceerd.

Het kantoor was in Terborg en de werkplaats werd van A. Bosma aan de Schoolstraat 3 in Silvolde gehuurd.

1975 verhuisd A. Bosma naar Friesland en koopt Joop Megens het pand, het kantoor komt vanuit Terborg naar Silvolde.

Na het vervullen van de dienstplicht begint Jeroen in 1982 weer in Silvolde, de roldeuren hadden prioriteit gekregen en de zonweringsactiviteiten stonden op een zeer laag pitje, de jaaromzet bedroeg slechts H.fl. 2.000,--.

Jeroen bouwt de zonweringsafdeling weer op, neemt de zaak in 1986 over en gaat bij de zaak wonen. Oost Nederland Zonwering krijgt een nieuwe naam en heet voortaan Zonwering Oost Nederland, de beginletters vormen nu het woord ZON.

De Rolflex was al naar Gendringen verhuisd en broer Joost gaat daar samen met zijn ouders verder, in 1987 is de vader van Jeroen overleden en moeder krijgt in 1988 een ernstig ongeluk en broer Joost neemt nu de Rolflex over .

Jeroen heeft inmiddels veel onderhoudswerk erbij voor de winterperiode, o.a. het ziekenhuis en verschillende scholen.

Hij levert voor de geld- en munt automaten die bij festivals en voetbalevenementen staan de rolluiken.

Hij werkt met 1 man personeel en in de drukke periode werkt hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Rond 1998 plaatst hij het grootste uitval scherm van Nederland bij de Hema in Doetinchem met een lengte van 22 meter

In 2017 begint hij een tweede bedrijf in Gaanderen “ de bekledingsspecialist “ voor het bekleden van banken, kussens, auto’s , boten enz. Tevens maakt hij bedrijfswagens verkoop klaar hij reinigt en herstelt het interieur en poetst de buitenzijde.

Zijn hobby’s zijn Europa verkennen met de camper, het sleutelen aan auto’s en racen op de circuits in Zandvoort, Assen, Francorchamps, Zolder en de Nürnbergring in een BMW M3 met bijna 400 PK samen met zoon Joep.

De plus in Silvolde is zijn favoriete winkel met volop parkeergelegenheid en een vriendelijke bediening.

Zijn conditie houdt hij dagelijks op peil tijdens zijn werk met het op en neer klimmen van de ladder.

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com