Oude IJsselstreek vizier 2 juni 2021 door Marcel van Berkum
Pumptrack op zonnepark in Silvolde
Silvolde - Een vaste pumptrackbaan is een wens van een initiatiefgroep in Silvolde. Daarvoor heb je een terrein nodig. Dat lijkt gevonden op een unieke locatie. Eén van de zonneparken in Silvolde is gepland op een gebied tussen Ulftseweg, Korenweg en Lichtenberg. Een prima plek om de jeugd te laten crossen, vindt de werkgroep, gesteund door Silvolds Belang.
Momenteel maakt een mobiele rechte pumptrack een rondreis langs de kernen in Oude IJsselstreek. Wat is pumptrack ook alweer? Het is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Je maakt snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken. Anne Oostendorp en Dennis Wissink zijn woordvoerders van de werkgroep, die een permanente baan in hun woonplaats wil realiseren. Oostendorp doet dat namens Silvolds Belang. Voormalig fietscrosskampioen Wissink is een fanatiek voorstander van de sport, die raakvlakken heeft met fietscross.
Toezegging
Vorig jaar september haalde de werkgroep een tijdelijke baan naar Silvolde. Er was veel jeugdige belangstelling en de gemeente raakte zo enthousiast dat een mobiele baan is aangeschaft. Een vaste baan is dan de volgende stap. Maar waar? “Wonion en de gemeente zijn positief over het plan onder bepaalde voorwaarden, dat wij op een deel van het toekomstige Energiepark De Lichtenberg een baan mogen laten aanleggen”, vertelt Anne Oostendorp. ‘De Lichtenberg’ wordt een bijzonder project onder leiding van Agem. Niet alleen organisatorisch, omdat het coöperatief is. Maar ook fysiek, omdat er een sfeervolle parkachtige omgeving wordt gecreëerd. Tuinarchitect Nico Wissing is hiervoor benaderd. Dennis benadrukt dat de combinatie zonnepanelen en pumptrack in een park uniek is en nog nergens in Nederland. Er zijn inmiddels gesprekken geweest met de omwonenden, die op de hoogte zijn gesteld van de plannen. De pumptrackbaan wordt geen eigendom van de werkgroep of van Silvolds Belang. De coöperatie wordt eigenaar van het Energiepark en pumptrack wordt onderdeel van het park als de plannen definitief worden. Wel moet de aanleg worden gefinancierd. Dennis Wissink is daar positief over. “Hiervoor zullen we externe financiers benaderen. Er zijn in Nederland diverse fondsen, die subsidies ter beschikking stellen als het gaat om jeugd en bewegen.”
Reuring
Er is de laatste tijd veel reuring over geplande zonnevelden op landbouwgrond in Oude IJsselstreek. Burgerinitiatieven hebben de handen ineen geslagen tegen de tweede fase van toekenning van 30 hectare ‘zon op land’. Energiepark De Lichtenberg is één van de twee locaties in Silvolde uit fase 1, die door b en w in 2020 is goedgekeurd met instemming van Silvolds Belang. Heemkundige vereniging Old Sillevold is tegen de andere locatie Havebos, waardoor een eeuwenoud kamp verloren gaat.
Pumptrack september 2020
Voor de scholen in de regio worden clinics verzorgd door de beste BMX-ers en MTB-ers uit de Achterhoek voor de kinderen is er een gezonde snack en drinken.
Dit wordt iedere dag weer mogelijk gemaakt door Plus Peperkamp Silvolde en Plus Nijenhuis Terborg.
Namens allen enorm bedankt!!!
Daryl (26) fiets al vanaf zijn 4e levensjaar op een bmx fiets. Daryl: “Eigenlijk wilde ik een crossmotor maar dat vond mijn vader te duur. Pa wist dat er een fietscrossbaan in Doetinchem was (FCC de IJsselcrossers) en vond dat ik dat eerst maar moest proberen.” Al vanaf zijn jeugd verkeert Daryl in de nationale top van zijn sport, fietscross.
En nog steeds geniet hij volop van het beoefenen van zijn passie. De Terborgse fietscrosser vertelt dat hij bijna elke dag wel met sport bezig is om fit te blijven en in vorm voor de wedstrijden. Van de wedstrijden krijgt hij altijd een adrenaline stoot. De snelheid en de hectiek van een race dat maakt het fietscross zo mooi.
Daryl is ook een van de trainers bij De IJsselcrossers. Hij doet samen met enkele vrijwilligers de intake. Dat zijn de rijders die voor de eerste keer fietscross willen proberen. Daryl: “Wat ik bij de intake doe, is mijn passie overbrengen. Als ik merk dat een beginnende rijder enthousiast wordt dan krijg ik die energie meteen weer terug.” Dat Daryl positieve energie kan overbrengen blijkt wel uit de enorme wachtlijsten die er momenteel bij de Doetinchemse fietscrossclub zijn.
Op de vraag waarom hij bereid is om enkele van de clinics te geven op de tijdelijke pumptrack in Silvolde tijdens de nationale sportweek zegt Daryl: “Ik werk er graag aan mee om een echte pumptrack in onze buurt te krijgen. Want op een echte pumptrack kan ik mooi het “bochtjes sturen” oefenen. Of gewoon even lekker fietsen, alleen of met vrienden wanneer het uitkomt. Bovendien is het voor kinderen gezond te bewegen en leuk om spelenderwijs het fietsen of skaten te leren.
Toen Nick (16) als 4-jarige bij zijn oppas werd gebracht, wilde hij niets liever dan buitenspelen. Zijn oppas woonde namelijk aan de oude fietscrossbaan van Gaanderen. Deze inmiddels in verval geraakte fietscrossbaan was Nick zijn eerste kennismaking met fietscross. Wat daarna volgde was een lidmaatschap bij de IJsselcrossers in Doetinchem.
Nick: “Fietscross is echt mijn sport. Je moet niet bang aangelegd zijn. De adrenaline tijdens een race, de onderlinge strijd met elkaar dat vind ik geweldig mooi aan het fietscross.” Wat Nick ook geweldig vindt is zijn 1e plaats op het NK van vorig jaar evenals de 1e plaats in de TC eind ranking in de 24 inch klasse 13 tot 16 jaar.
Van het vele reizen naar de wedstrijden geniet hij ook. In zeer veel Europese landen heeft hij zijn wedstrijden gereden. Zelfs Colombia en Azerbeidzjan waren enkele van zijn bestemmingen.
Een van zijn sterkste punten is zijn techniek. Nick: “Het fietscross is nu eenmaal een technische sport. Als je je techniek wilt perfectioneren dan heb je het over een proces van jaren trainen. Ik doe erg graag techniektraining. Het springen vind ik het allerleukst.”
Op de vraag waarom hij wilde meewerken aan de “Pumptrack Tryout Silvolde” zegt Nick: “Er is helemaal niets voor BMX-ers in onze buurt. Pumptracks zijn super leuk. Ik wil deze week graag laten zien dat BMX voor iedereen is, jong en oud, Jongens en meisjes. Mocht er ooit een echte pumptrack komen dan ga ik die zeker gebruiken voor zowel training als vrije tijd om gewoon lekker te fietsen.
Nico Elbers.
Waardoor ben je begonnen met fietscross, en hoe oud was je toen?
Mijn broer Kevin deed al een tijdje aan fietscross. Hierdoor werd ik aangestoken. Toen ik 7 jaar was deed zich de mogelijkheid voor om kennis te maken met het fietscrossen op de BMX-baan in Doetinchem. Dit vond ik toen zo leuk dat ik nooit meer gestopt ben.
Jij bent een gepassioneerde rijder, omschrijf met eigen woorden die passie, wat maakt jou deze sport zo mooi?
De wereld van BMX’ers is een hele leuke wereld. We krijgen de kans om heel veel mooie plekken te bezoeken zodat we kunnen doen wat we het leukst vinden. Op het moment dat het starthek omhoog gaat draait deze mooie gezellige wereld voor 40 seconde om in focus. Alles gericht op de baan van start tot finish. Die adrenaline, die focus maar ook zeker de voorbereidingen richting de wedstrijd. Dat is wat ik het mooiste vind aan fietscross.
Wat vind je van pumptracks? Wat zou het betekenen als er eentje dicht in jou buurt lag?
Pumptracks zijn een mooie manier om ritme te creëren. Je moet scherp zijn om zo veel mogelijk snelheid uit de bulten te halen. Als er een bij ons in de buurt lag was dat een mooie toevoeging geweest aan onze trainingen.
Op de vraag om mee te helpen met onze Pumptrack Tryout in Silvolde zei je meteen ja, leg uit waarom?
Ik vind het een super mooi initiatief, het is een uitgelezen kans om bekendheid te geven aan de fietscross/pumptrack-wereld. Ook vind ik het mooi om een keer iets terug te kunnen doen nadat ik, toen ik jong was, gebruik kon maken van het enthousiasme van de trainers destijds.
Michelle Wissing
Waardoor ben je begonnen met fietscross. Hou oud was je toen?
“Ik wilde graag op motorcross, maar dat vond mijn moeder te gevaarlijk. Mijn ouders kwamen met het idee om fietscross te gaan proberen. Daarna ben ik lid geworden bij de IJsselcrossers in Doetinchem. Ik was toen 4 jaar oud.”
Waarom is fietscross jouw sport, wat vind jij er zo leuk aan?
“Ik vind fietscross een leuke sport om te beoefenen en waar ik graag veel voor train. Het wedstrijd gevoel, de gezelligheid naast de sport daar geniet ik enorm van.”
Wat vind je van pumptracks?
“Op een pumptrack fietsen is altijd leuk. Het is leuk om het in de buurt te hebben zodat je niet ver hoef te reizen om bij een pumptrack te komen. En het is een leuke bezigheid voor de jeugd, zo zijn ze toch met sport bezig.”
Dat de appel niet ver van de boom valt blijkt uit het feit dat vader Koen vroeger ook aan fietscross heeft gedaan bij de inmiddels opgeheven fietscrossclub Silvolde. Michelle werd in 2018 winaar van de Topcompetitie in de categorie girls 14 jaar. Begin deze maand behaalde ze in Verona (Italie) tijdens een EK ronde een knappe 2e plaats bij de girls 16 jaar.
Tristan beoefent op hoog niveau het “down Hill mountainbike”. Dit is een discipline waarbij je boven op een berg start en zo snel mogelijk een parcours naar beneden aflegt. Om zijn sport te kunnen beoefenen moet hij vanwege het vlakke Nederland vaak naar het buitenland reizen. Vorig jaar bij het sportgala werd Tristan uitgeroepen tot sporttalent van de gemeente Doetinchem.
Hoe ben je in het mountainbiken terecht gekomen?
Toen ik klein was deed mijn vader al aan motorcross. Van hem kreeg ik een BMX-fiets daarmee groeide bij mij de passie voor fietssport.
Wat is er zo mooi aan het down Hill?
De snelheid over het ruige parcours en de obstakels, de grote sprongen gemixt met tienduizenden fans langs de baan is een gevoel wat niet te beschrijven valt.
Wat vind je van pumptracks?
Het mooie aan pumptracks is dat letterlijk iedereen van elk niveau erop kan fietsen, steppen of noem maar op. Het is een uitlaatklep, en een plaats waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Voor mij zou de pumptrack veel betekenen omdat ik hier op elk moment van de dag zou kunnen trainen/fietsen voor mijn wedstrijden. Ik kan namelijk mijn sport niet in Nederland beoefenen, maar wel veel vergelijkbare sporten zoals pumptrack die mij als atleet vormen tot waar ik momenteel ben.
De reden dat ik mee wil helpen aan de "Pumptrack Try Out in Silvolde" is dat ik de accommodaties voor fietsport graag zie groeien in onze regio. Ik bedoel, er zijn zoveel goede rijders opgegroeid in de Achterhoek, Joost Wichman, Anneke Beerten en Jelle van Gorkom. Ik vind dat deze lijn doorgetrokken moet worden aan een nieuwe generatie fietsers.
Wienand Dunnewind (26) had als klein jochie al een paar bultjes achter het huis liggen. Maar toen bijna 2 decennia geleden de Fietscrossclub IJsselcrossers uit Doetinchem ging verhuizen van het Vredestein complex naar de woonwijk Oosseld kwam er letterlijk een BMX baan in de achtertuin te liggen van de toen nog Doetinchemmer. Wienand maakte daarna nog een verhuizing mee van de club naar de huidige locatie. Sportpark Zuid. Waar hij nu een van de onmisbare krachten is bij de vereniging. Trainingen geven aan de jeugd doet hij graag.
De inmiddels Silvoldenaar werkt nu 7 jaar bij van Balverven tweewielers als Fietstechnicus in Silvolde.
Wienand: “Sinds ik bij van Balveren tweewielers werk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Vanuit mijn passie voor de fietscross help ik heel graag anderen met hun materiaal.”
Wat die passie precies is, zegt Wienand: “Het is toch vooral de kick die je krijgt tijdens een race. Mijn techniek en beheersing train ik altijd met veel plezier.”
Pumptracks
Wienand: “het mooie van pumptracks is dat het voor iedereen geschikt is. Jong en oud, man en vrouw. Skateboards, loopfietsen, skeelers, stepjes, BMX en ATB. Een pumptrack in de buurt zou fantastisch zijn. Dan kan ik elk moment van de dag even met mijn fiets een paar rondjes doen. Bij de fietscrossclub ben je toch altijd aan de tijden gebonden.
En je kunt elkaar daar mooi uitdagen om nieuwe dingen te proberen en vervolgens je eigen grenzen verleggen.”
“Tijdens de Pumptrack Tryout Silvolde valt mijn werk en mijn sport samen. Wij als team bij Van Balveren Fiets & Fitness zijn er trots op dat dit georganiseerd kon worden met een top team aan mensen!”
Last but not least stellen wij aan u voor de laatste instructeur.
Kevin is dagelijks met zijn sport bezig en bevindt zich in de nationale en internationale top van het fietscrossen. Deze sympathieke jongen leeft helemaal voor zijn sport. Op basis van zijn prestaties is Kevin dan ook verkozen door de gemeente Doetinchem als sportman van het jaar 2020.
Hoe ben je aan het fietscrossen gekomen en wat vind jij er zo mooi aan?
“Ik ben begonnen met fietsen toen ik zeven jaar oud was, mijn buurjongen destijds was Joris Nieuwenhuis ( deelnemer Tour de France 2020) en hij heeft mij toen aangestoken met het fietscross virus. Het mooie aan de sport vind ik de combinatie van techniek, snelheid, spanning en hard trainen om iedere dag beter te worden. Op de baan ben je elkaars vijand en wil je elkaar verslaan maar na de finish geef je elkaar een hand en gaan we weer als vrienden verder.”
Wat vind je van pumptracks en waarom heb jij ons geholpen met de “Pumptrack Try-Out Silvolde”.
“Ik ben een groot voorstander van pumptracks omdat je hier super goed je fiets controle en bochten techniek kan trainen. Daarnaast is het een mooie afwisseling van de fietscrossbaan. Ik heb meteen ja gezegd omdat ik dit soort ideeën graag ondersteun. Samen sporten is het mooiste wat je kunt doen en als ik een handje kan helpen om anderen kennis te laten maken met onze mooie sport sta ik daar altijd voor klaar.”
De jeugd kon niet wachten om in Silvolde de pumptrackbaan in gebruik te nemen.
Na speeches van Willie Oort namens Silvolds Belang en Dennis Wissink van Pumptrack Try Out verrichtten BMX-er Jelle van Gorkom en wethouder Marieke Overduin de openingshandeling.
Stan Gregoor ging als eerste over de pumptrackbaan.
De hele week waren er clinics voor basisscholieren om kennis te maken met de sport.
Officiële Opening Pumtrack Try Out Silvolde 22 september 13:00 uur.
De Pumptrack Try Out wordt geopend door de Ambassadeur WK BMX 2021 Jelle van Gorkom en .Wethouder Marieke Overduin.
Jelle van Gorkom is een Nederlandse BMX'er. Hij werd in 2011 en 2015 Nederlands kampioen bij de elite en in 2013 werd hij tweede in het algemeen klassement van de wereldbekerwedstrijden. In 2015 werd hij tweede op het wereldkampioenschap BMX van de UCI. Tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro won hij de Zilveren Medaille!
Try-out mobiele pumptrackbaan in Silvolde.
Bron: De Ulftse Krant 21 september 2020.
De gemeente gaat subsidie aanvragen bij de Provincie voor het aanschaffen van een mobiele pumptrackbaan. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een nieuwe uitdagende vorm van bewegen voor jong en oud en kan uitgevoerd worden met crossfietsen, loopfietsjes, skates en zelfs rolstoelen. Alles op wielen kan via pompende bewegen gebruik maken van de pumptrackbaan. Het daagt inwoners uit om te bewegen. Met de mobiele pumptrackbaan kan de gemeente verschillende kernen, in een bepaalde periode van het jaar, uitdagen tot bewegen. Dit om te voorkomen dat pumptrack een kortstondige hype wordt. Samen met de buurtsportcoaches, scholen en belangenverenigingen werkt de gemeente nu aan een activatieplan voor de verschillende kernen. Na een jaar volgt een evaluatie waar het meest gebruik wordt gemaakt van de mobiele pumptrackbaan. Dit kan de inzet van het tweede jaar beïnvloeden. Een initiatiefgroep uit Silvolde samen met Silvolds Belang is al enige tijd met de gemeente in gesprek over de realisatie van een crossbaan/pumptrackbaan. De initiatiefgroep organiseert in september 2020 een try-out voor het pumptrack.
Op de foto staan de volwassenen vlnr:
Dennis wissink, Bennie Vonk, Mark Penninx , Dominique Dale, Anne Oostendorp, Anna-lena Penninx,Wienand Dunnewind
Kinderen vlnr:
Nora Willemsen, Stijn Niemeijer, Kees Klompenhouwer, Guus Wissink, Sam Ratering, Tobias Kilkofski, Lovis van den Herik, Stijn van Wijk, Thijs ?,
Blauw jack ?, Gijs Nusselder, Luuk Willemsen, Reza van Wijk, Stan Gregoor,
? Penninx, Kees Gries, ? Penninx
Door Marcel van Berkum voor Oude IJsselstreek Vizier van 10 juni 2020
Pumptrack komt naar Silvolde
Kruising van BMX en skaten
Vanaf 22 september komt in Silvolde tijdelijk een pumptrack te liggen. De initiatiefnemers willen in de NOC*NSF Nationale Sportweek de Silvoldenaren laten kennismaken met deze sport. Zoals zoveel nieuwe sporten is pumptrack afkomstig uit Amerika. Maar wat is het?
SILVOLDE - Silvoldenaar Dennis Wissink is koperslager en drievoudig Europees fietscrosskampioen. Hij is één van de drijvende krachten achter de komst naar zijn woonplaats van een pumptrack. “Het is eigenlijk in gang gezet in 2018 door een brief van Stan Gregoor aan de burgemeester”, vertelt Dennis. "Stan vroeg Otwin van Dijk om een fietscrossbaan in Silvolde." De gemeente nam daarna contact op met Silvolds Belang. De belangenvereniging kende zijn sportieve geschiedenis en benaderde de koperslager. Een fietscrossbaan in Silvolde was lang zijn wens, maar hij begreep ook dat het door diverse factoren niet haalbaar was. Wel zag hij mogelijkheden voor het nieuwe pumptrack, dat raakvlakken heeft met fietscross.
Pompen
Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Je maakt snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken, zoals je dit bijvoorbeeld ook doet bij het schommelen. Op het juiste moment trek en duw je dus met je benen en armen. Pompen dus! Het is ideaal voor de ontwikkeling van de motoriek van kinderen, omdat je gebruik maakt van de mogelijkheden van de baan. Het is wereldwijd één van de meest groeiende sporten en in Nederland ook opgepikt door de KNWU, de nationale wielerunie.
Vorig jaar is een werkgroep gevormd met enthousiaste Silvoldenaren en vertegenwoordigers van Silvolds Belang en de buurtsportcoaches. De uiteindelijke wens is een vaste pumptrack in Silvolde, maar om de belangstelling te peilen wordt een tijdelijk circuit gehuurd. “Het is een professionele baan, die al in heel Nederland heeft gelegen", vertelt Dennis. "We hebben gekozen voor een rechte baan om alle specifieke kenmerken van pumptrack uit te proberen. De tijdelijke track komt te liggen op het braakliggende terrein op de hoek van de Lichtenbergseweg en de Reeënstraat, dat eigendom is van Wonion." Gekozen is voor de Nationale Sportweek in september. Het betekent dat vanaf 22 september, de dinsdag van de Silvoldse kermis, tot en met zaterdag op de baan kan worden gereden onder toezicht. Alle leeftijden kunnen er terecht. De realisatie komt tot stand met gemeentesubsidie en bijdragen van Silvolds Belang, Silvolde aan Zee en ondernemers.
Vaste baan
De basisscholen zijn benaderd en enthousiast. Is de proef succesvol en blijkt er voldoende draagvlak dan gaat de werkgroep voor een vaste pumptrack bij sportcentrum De Paasberg in combinatie met de huidige skatebaan. Ook Terborgs Belang steunt dat plan.
Vanaf dinsdag 22 september 2020 één week Pumptrackbaan in Silvolde.
Silvolde - De Silvoldse kermis gaat niet door, maar deze maand is er vanaf dinsdag 22 september een ander spraakmakend evenement in Silvolde. In de NOC*NSF Nationale Sportweek komt er een tijdelijke pumptrackbaan te liggen aan de Reeënstraat. Olympisch zilverenmedaillewinnaar Jelle van Gorkom verricht de officiële opening.
door Marcel van Berkum
De komst van een pumptrackbaan is een initiatief van enkele Silvoldse enthousiastelingen, Silvolds Belang en de buurtsportcoaches. De gemeente en diverse sponsoren maken de huur van de baan mogelijk. Dennis Wissink is één van de initiatiefnemers. De Silvoldse koperslager vertelt dat het oorspronkelijke doel het realiseren van een fietscrossbaan in Silvolde was. Dat bleek al snel niet haalbaar. Dennis weet waarover hij praat, want was in het verleden drievoudig Europees fietscrosskampioen. Maar het overleg met de gemeente was constructief en als alternatief werd besloten tot het aanleggen van een tijdelijke pumptrackbaan. De organisatie wil Silvolde laten kennismaken met deze sport.
Een pumptrack, een kruising tussen een BMX- en skatebaan, is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je maakt snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken en met armen en benen te trekken en duwen. Pompen dus! Het is ideaal voor de ontwikkeling van de motoriek van kinderen. Wereldwijd groeit pumptrack enorm in populariteit.
Het uiteindelijke streven van de initiatiefnemers is de komst van een vaste baan. De gemeente is enthousiast, maar wil eerst de animo peilen en gaat zelf een mobiele pumptrackbaan aanschaffen, die tijdelijk in de kernen wordt opgesteld. Maar eerst kennismaken in Silvolde. Dennis: “Wij hebben gekozen voor een rechte baan van 40 meter waarop je alle specifieke kenmerken van pumptrack kunt uitproberen. De track komt op het braakliggende terrein op de hoek van de Lichtenbergseweg en de Reeënstraat.”
Voor de jeugd van de kinderopvang en scholieren zijn er elke dag vanaf 8.30 tot 14.00 uur clinics onder professionele begeleiding. Na 14.00 uur kan jong en oud de baan vrij gebruiken. Er zijn leenfietsen maar ook eigen rijwielen zijn toegestaan. Als apotheose is er zaterdagmiddag een time challenge, een tijdrit voor verschillende leeftijdsgroepen met aantrekkelijke prijzen.
Ambassadeur Jelle
Jelle van Gorkom verricht op dinsdagmiddag 22 september om 13.00 uur de opening van de Silvoldse pumptrackbaan. De in Lichtenvoorde opgegroeide en tegenwoordig in Duiven woonachtige Van Gorkom won in 2016 zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In januari 2018 raakte de BMX’er zwaar gewond tijdens een training. Noodgedwongen moest hij stoppen met zijn sport. Hij revalideert nog steeds, maar het herstel is opmerkelijk. Jelle is ambassadeur van het WK BMX, dat volgend jaar op Papendal plaatsvindt.