Reisbureau voor sportreizen.

Roy Liebrand

Foto:  Charlotte Wolters

Willemsplein 34 – 3
6811 KC Arnhem
T  026 202 0382
T  085 070 5050
M 06 1564 6788
E  Roy@voetbalreizen.com
W www.voetbalreizen.com
W www.sportreizen.com  

door: Robbie Wolters

Eigenaren: Roy Liebrand en Tom Olthof

Roy Liebrand is geboren in Silvolde en opgegroeid aan de Konijnenhof en de Snippenhof. Hij bezocht de Bluemers mavo en daarna CIOS in Arnhem. Vervolgens studeerde hij Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool Groningen en volgde de opleiding Professional Sportmanagment bij de Wagner Group.  

Voor zijn studie aan CIOS kreeg hij opdracht om een ondernemingsplan te schrijven. Zijn vriend Tom Olthof hielp hem en Arno ten Hagen van A&M Impact stelde webfaciliteiten ter beschikking waardoor ze in staat waren veel informatie in te winnen bij potentiële klanten. Het idee was om voetbalfans een onvergetelijke ervaring te bieden bij een Europese wedstrijd en niet alleen een kaartje te verkopen. De reis, het onderdak en het vermaak ter plaatse werden erbij geregeld. Het plan zat goed in elkaar en het was jammer om er niets mee te doen. Bij de ouders werd door ieder een klein bedrag geleend en het plan werd professioneel uitgezet.
Voetbalreizen.com werd opgericht in 2004 en er werd vanuit een studentenkamer door Tom en Roy in deeltijd naast hun studie gewerkt. In 2011 werd de studentenkamer verruild voor een kantoor aan het Willemsplein in Arnhem en ging Tom full time werken en Roy in deeltijd in combinatie met een baan als sportleraar. Arnhem is gekozen omdat Tom vanuit Amsterdam moest treinen en Roy vanuit Groningen of Silvolde. Inmiddels werken ze er nu met zijn zessen en is het assortiment uitgebreid met trainingskampen voor voetbalverenigingen in binnen- en buitenland en sportreizen naar de Formule 1 en dart- en rugbywedstrijden. Ze laten niets aan het toeval over en gaan altijd ter plekke kijken alvorens een reis in het programma op te nemen. Het is niet ondenkbaar om iets in de muziekwereld te gaan doen, zoals reizen naar Liverpool en een route te volgen langs historische plekken van de Beatles.

Roy heeft tijdens en na zijn studie veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo was hij enkele jaren in de organisatie van de Color run, jeugdprins en adjudant bij carnavalsvereniging de Foekepot, vrijwilliger in 2006 in het Heineken House tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn. Hij is al 20 jaar vrijwilliger bij DKL-party, 10 jaar bestuurslid bij Sportclub Silvolde en zat vier jaar in de organisatie van het Terborg toernooi. Hij was in zijn vakanties als betaalde kracht 15 jaar actief binnen de Zwarte Cross en is hij lid van de Achterhoekse Jonge Ondernemers.

Roy is zeer reislustig en bezocht privé en zakelijk vele landen zoals Amerika, China, Australië, Nieuw Zeeland, Bali, Slovenië, Kroatië, Macedonië, Spanje en Engeland. Uitgaan en sport zijn hobby’s en hij voetbalt bij Sportclub Silvolde in het 4e (vrienden) elftal.

Hij geniet van het vergroten van de leefbaarheid in het dorp en alles wat er neergezet wordt en wil daar ook graag aan bijdragen. Een jaarkalender voor de activiteiten in Silvolde is daarbij zeer wenselijk, zodat iedereen bij het organiseren rekening met elkaar kan houden. Hij juicht het toe dat de plaatselijke horeca weer samen met Willem Tell de kermis gaat organiseren. Feesten zoals kermis, DKL-party, Zommermarkt en carnaval moeten behouden blijven maar wel vernieuwen, zodat je bezoekers blijft triggeren om te komen en mee te doen.

Een goede mogelijkheid om leegstand van bepaalde panden tegen te gaan is werken vanuit de niche markt en duurzaamheid, toerisme en groen te combineren en daarbij de kwaliteit niet uit het oog te verliezen.

Silvolde heeft qua natuur en rust veel te bieden en leent zich voor wandel- en fietsroutes.

Easy going en keep it simple zijn Roy Liebrand op het lijf geschreven.

26-11-2018

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com